Nieuws
Digitale revolutie in glastuinbouw

De glastuinbouwsector staat voor een dringende uitdaging: het realiseren van betrouwbare, hoogwaardige en gestandaardiseerde draadloze communicatie in de technisch complexe omgeving van de kas. Het gebruik van innovatieve technologieën is cruciaal om de toonaangevende positie van de Nederlandse glastuinbouw te behouden.

De 21 gemeenten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag kenden eerder dit jaar een financiële bijdrage aan twee projecten toe: ‘RoboCrops Vliegende Start’ en ‘Do IoT voor de glastuinbouw’. Met gezamenlijke investeringen van meer dan €2 miljoen brengen deze projecten 5G-technologie, robotisering en kunstmatige intelligentie samen om de verduurzaming, efficiëntie en het bredere regionale ecosysteem in de voedselproductie te bevorderen.

De projecten dragen bij aan de strategische doelen van de MRDH: het stimuleren van innovatie en economische groei, en een goede digitale connectiviteit.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter