Nieuws
Nieuwe ICE-trein getest

Deze zomer is de nieuwe ICE-trein (de ICE 3neo) voor het eerst in Nederland voor verschillende testen. De treinen gaan naar verwachting vanaf medio 2024 de huidige ICE-treinen vervangen tussen Amsterdam en Frankfurt. Met deze testen zorgt fabrikant Siemens ervoor dat de trein goed samenwerkt met de specifieke systemen van het Nederlandse spoor. De testtrein is van Deutsche Bahn, die de trein sinds december vorig jaar inzet. De nieuwe trein heeft 439 zitplaatsen: 340 in de 2e klas en 99 in de 1e klas. Alle zitplaatsen zijn voorzien van een tablethouder en stopcontacten. Er is ook meer ruimte voor bagage in de trein. Deze trein heeft daarnaast meer deuren dan de huidige trein, zodat in-en uitstappen sneller kan. Ook zijn er voorzieningen voor comfortabel reizen met een beperking. De ramen van de nieuwe ICE hebben een zonwerende laag in het glas zodat de zon altijd wordt tegengehouden, maar mobiele telefoonsignalen er wel makkelijk doorheen gaan.  (foto NS)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter