Nieuws
Voorburger werkt aan oplossing personeelsproblemen in de horeca

Overal in de horeca is men op zoek naar nieuw personeel. Een Italiaans restaurant in de Herenstraat is na de verbouwing zelfs nooit open gegaan. Al bijna twee jaar wachen de gedekte tafelts op de gasten. Geen personeel, aldus een woordvoerder van de zaak. Voorburger Onno den Hoed  denkt de oplossing te hebben. Hij start binnenkort een speciale vacaturesite voor de horeca: Gastrojobs i.0.

Den Hoed vertelt:”Met OnJobs zijn wij al actief met employer branding en jobmarketing. Wij hebben klanten zoals Van der Valk, Luba uitzendbureau, Jysk, Mandenmakersgroep etc. Allemaal partijen met vacatures die in deze tijd niet of moeizaam zijn in te vullen. De ‘oude’ werkwijze door op de bekende vacaturebanken een beschrijvende vacaturetekst te posten werkt al lange tijd niet meer. Desondanks heeft Nationale Vacaturebank vandaag nog doodleuk meer dan 70.000 betaalde vacatureadvertenties staan. De kans dat je een reactie op je advertentie krijgt is nihil!
Uiteraard heet Social recuitment zijn intrede gedaan, maar dit blijft beperkt tot een foto/video die na de klik gevolgd wordt door vacaturetekst. Met Gastrojobs doen wij dit anders. Ons concept sluit uitstekend bij aan bij  Koninklijke Horeca Nederland. KHN is op zoek naar een oplossing voor hun leden om vacatures onder de aandacht te brengen en de branche Horeca weer terug op de kaart te brengen als interessant en leu ok in te werken”. KHN heeft de mensen achter Gastrojobs imiddels uitgenodigd dit voor hen uit te werken.

Onno vervolgt:  “De horeca heeft een heel serieus probleem met het vinden van mens-kracht en wij hebben daar écht een goede oplossing voor. De OnJobs spin-off gastrojobs.io zal op 15 augustus technisch volledig functioneel zijn, op 1 september gaan we live voor de Haagse regio, (te starten in  Voorburg) en uiteindelijk willen wij natuurlijk opschalen naar landelijk niveau”.

Leo van Langh van De Koepel is inmiddels de eerste ambassadeur. De tweede is Tamara Holwerda met Central Park.  www.gastrojobs  moet volgens Den Hoed de probleemplosser voor de horeca zijn.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter