Nieuws
Onderzoek wijst uit: Duurste stad voor autoverzekering

Den Haag is de duurste grote stad in Nederland om je auto te verzekeren. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In de eerste helft van 2023 betaalden inwoners van Den Haag gemiddeld 98,01 euro per maand voor hun autoverzekering. In heel Nederland was de gemiddelde premie in die periode 72,09 euro per maand. Een verschil van bijna 36 procent!

De autoverzekeringpremie in Den Haag was in de eerste zes maanden van 2023 ongeveer 2,9 procent hoger dan in de laatst helft van 2022. Toen betaalden inwoners van Den Haag gemiddeld nog 95,26 euro per maand voor hun autoverzekering.

“Om de premies voor autoverzekeringen te bepalen, kijken autoverzekeraars onder meer naar de kans op schade in het gebied waar je woont”, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “In grote steden, zoals Den Haag, is bijvoorbeeld relatief veel verkeersdrukte waardoor de kans op een botsing of ongeluk groter is. Maar de verzekeraars kijken ook naar de kans op diefstal en vandalisme aan je auto.”

In Den Haag vonden in 2022 ruim 25 procent meer autodieftallen plaats dan in 2021, terwijl dit in andere grote steden, zoals Rotterdam en Amsterdam, juist afnam. “Omdat autoverzekeraars deze data vertraagd verwerken in de premies, zijn de autoverzekeringpremies in Den Haag dus harder gestegen in 2023 dan de premies in Rotterdam en Amsterdam”, zegt Bulthuis. In 2022 was Rotterdam nog de duurste stad om je auto te verzekeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter