Nieuws
Fraaie luchtfoto van verdwenen Kerkbrug

De Kerkbrug in Voorburg is al enige weken verdwenen. De brug van en naar het oude dorp over de Vliet is in groot onderhoud. Ondanks de overal geplaatste waarschwingsborden, staan er regelmatig verdwaalde automobilisten voor het gapend gat. En wat te denken van de voetganger die vanuit de Kerkstraat voor werk naar de Sligro aan de overzijde moest? De arme man restte niet anders dan een wandeling naar de Wijkerbrug om vandaar hetzelfde eind terug te lopen. Fotograaf Michel Groen maakte een fraaie drone-opname van de werkzaaheden.

Het werk aan de Kerkbrug duurt nog tot 18 augustus. Later dit jaar volgt onderhoud aan de Wijkerbrug (september) en de Nieuwe Tolbrug (november). Dit onderhoud aan deze monumentale bruggen bestaat onder andere uit het vernieuwen van de brugaandrijving (zoals tandwielen) en de elektrotechnische installatie (bijvoorbeeld kabels en computeronderdelen). Ook wordt de brug compleet geverfd. Daarnaast vernieuwen en verplaatsen de werkers de brugcamera’s en bedieningskasten van de bruggen. De kasten krijgen een minder zichtbare plek. (foto Michel Groen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter