Nieuws
Voorburgse crickettalenten strijden om WK O19 kwalificatie

Van zondag 6 tot en met zaterdag 12 augustus vinden op de velden van Excelsior’20 (Schiedam), VOC (Rotterdam) en Voorburg CC kwalificatiewedstrijden plaats voor de cricket WK Onder 19 (m) in januari 2024 in Sri Lanka. Niet alleen is Voorburg CC met vier talenten vertegenwoordigd, een deel van het kwalificatietoernooi zal ook op het internationale cricketveld van VCC op sportpark Westvliet worden gespeeld.

Nederland heeft zich, naast Schotland en Jersey, op basis van prestaties in het verleden automatisch geplaatst voor dit Europese kwalificatietoernooi. Uit divisie 2 hebben Guernsey, Italië en Noorwegen zich daar bijgevoegd. Vanuit Voorburg CC zijn maar liefst vier jongens opgenomen in de 14-koppige Nederlandse selectie: Nirav Kulkarni (18), Jacobus Nel (18), Cedric de Lange (15) en Tom de Leede (15). Daarnaast is er met Teun Kloppenburg (16) van HCC nog een jongen uit de Haagse regio vertegenwoordigd. Allen zijn al basisspeler in het eerste of tweede team van hun club, en spelen op het hoogste of een na hoogste niveau in Nederland. Bovendien is Voorburger Vivian Kingma als coach mee.

De Nederlandse talenten zullen het toernooi moeten winnen, want alleen de winnaar plaatst zich voor de WK O19 in Sri Lanka. De grote cricketlanden zoals India, Australië en Engeland hebben zich daar al voor geplaatst. Grootste concurrent lijkt op voorhand Schotland te zijn.

Wedstrijdschema Nederland O19:

6 augustus: Nederland – Italië op VCC

7 augustus: Nederland – Guernsey op Excelsior’20

9 augustus: Nederland – Schotland op VOC

10 augustus: Nederland – Jersey op VCC

12 augustus: Nederland – Noorwegen op Excelsior’20

Alle wedstrijden zijn 50-over wedstrijden en starten om 11.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Cedric de Lange eerder dit jaar in actie op een voorbereidingstour in Zuid-Afrika tegen Wynberg Boys School.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter