Nieuws
Wisseling van jurken in Kasteel Duivenvoorde

Een wisseling van de wacht in Kasteel Duivenvoorde. Daar is nog twee maanden de tentoonstelling Oranje en Franje te zien. De afgelopen maanden was op de Overloop van het kasteel het bijzondere jurkje te zien dat de destijds tienjarige prinses Beatrix droeg bij de inhuldiging van haar moeder, koningin Juliana, in 1948. Het kwetsbare textiel kan niet te lang blootgesteld worden aan licht en dus was het tijd om het ene prachtige jurkje in te ruilen voor het andere. Deze week werd samen met de Koninklijke Verzamelingen het jurkje van prinses Beatrix zorgvuldig ingepakt en verruild voor het prachtige jurkje dat prinses Margriet tijdens de inhuldiging heeft gedragen.

Met dit jurkje is het verhaal rond de inhuldiging van koningin Juliana en de rol van W.A.A.J. baron Schimmelpenninck van der Oye als jagermeester van de koningin compleet, zeker naast het jagermeesterkostuum en het portret van koningin Juliana geschilderd door Charles Eyck.

Het jurkje is te zien tot het laatste weekend van september in de tentoonstelling ‘Franje en Oranje. De eeuwenlange band tussen Duivenvoorde en het koningshuis’. De tentoonstelling Franje & Oranje is nog maar 2 maanden te zien, bestel uw tickets op tijd via deze button: Tickets

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter