Nieuws
1 op 7 bruidsparen heeft achteraf spijt van uitnodigen bepaalde gasten
Bruidsparen uit Utrecht sturen gemiddeld de meeste uitnodigingen voor hun bruiloft, samen met bruidsparen uit Limburg. Dit blijkt uit interne data van Kaartje2go. Gemiddeld worden er 28 kaarten verstuurd voor de grote dag, net als in Limburg. Ter vergelijking: in Drenthe zijn dit er 23.
De kaartenwebshop deed een groot trouwonderzoek onder bijna 800 Nederlanders. En wat blijkt: rondom de grote dag is het echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo heeft een op de zeven bruidsparen achteraf spijt van het uitnodigen van bepaalde personen. Hierbij ging het voornamelijk om vrienden of bepaalde familieleden die zij nu niet meer spreken. Ook de schoonfamilie blijkt bij 13% geen favoriet. Dit percentage heeft leden van de schoonfamilie uitgenodigd omdat ze zich hiertoe verplicht voelden.
Wanneer Nederlanders terugkijken op hun bruiloft, zijn er achteraf toch soms wat tegenvallers. Het grootste issue? Dat is het budget gebleken. Bijna een op de tien heeft meer geld uitgegeven dan gepland. Ook het slechte weer, het praatje van de trouwambtenaar of het gedrag van sommige gasten was niet om over naar huis te schrijven.
Het mooiste moment op de bruiloft? Ruim een kwart (27%) van de bruiden en bruidegommen kijkt met het fijnste gevoel terug op de ceremonie. Het feest volgt op de tweede plaats als mooiste moment van de bruiloft. 18% geeft aan hier het meest van te hebben genoten. Opvallend is dat de huwelijksnacht nauwelijks wordt genoemd als favoriet.
Het selecteren van de juiste personen als getuigen kan best lastig zijn. Een op de vijf mensen geeft aan twijfels te hebben gehad bij het kiezen van getuigen. 60% van de Nederlanders die moeite had met het kiezen hiervan, was bang om iemand teleur te stellen. Daarnaast gaf 25% van de respondenten aan dat het lastig was om een keuze te maken tussen verschillende mensen, omdat ze meerdere personen als ‘even belangrijk’ beschouwden.
“Het is begrijpelijk dat mensen worstelen met die beslissing”, zegt Amber Brand, Contentmanager bij Kaartje2go. “Veel echtparen zijn bang om iemand te passeren of te beledigen. Maar het kiezen van getuigen is een persoonlijke keuze. Maak vooral een keuze die voor jou goed voelt en laat deze niet beïnvloeden door de mening van anderen.”
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter