Nieuws
Vier kunstenaars excelleren bij ArtiBrak

Het is een feest om steeds weer te zien hoe verschillend kunstenaars uiting geven aan wat hen bezighoudt. In het prachtige historische pandje in de Herenstraat te Voorburg tonen vier leden van Kunstenaarsvereniging ARTIBRAK hun zeer gevarieerde werk.

Van Lydia Coolen kennen veel mensen al haar bijzondere sieraden zoals ringen en hangers, maar daarnaast laat zij op deze expositie ook grotere objecten zien met intrigerende titels als ‘Gaandeweg’ en ‘Herinnering aan een omhelzing’. Objecten die uitnodigen om op zoek te gaan naar de invloed van dat wat je draagt en gebruikt, naar de wisselwerking tussen mens en object.

Ook het werk van keramiste Irene van der Winkel is driedimensionaal. Ze werkt graag met vormen van porselein en papierklei, waarbij ze tot het uiterste experimenteert om het werk zo dun en fragiel te maken dat het wel uit papier geknipt lijkt. Op deze expositie toont ze ook  een hangend werk: meer dan 1000 vierkantjes vormen daarin een ritmisch contrast van zwart en wit.

Hoe totaal anders weer is het werk van Natalia Stefanova: haar schilderijen zijn vaak zeer kleurrijk en vol; ze doen soms denken aan iconen. Ze werkt met acryl op doek of papier en maakt veelal figuratieve composities met een mystieke en symbolische lading, geïnspireerd door oude mythen, tarot, alchemie of religieuze thema’s.

In de etsen van Yvonne Riphagen is de liefde voor zee en lucht terug te vinden. Zij experimenteert met de vele mogelijkheden om een zinkplaat te bewerken en af te drukken. Hoewel ze vaak abstract werkt, toont ze ditmaal ook meer figuratieve etsen die ‘landschappelijk’ zijn geïnspireerd, veelal door de Waddeneilanden.

ARTIBRAK laat met deze expositie zoveel gevarieerd werk zien, dat er zeker voor ieder wat wils is. Ine van den Boer zal op zaterdag 12 augustus om 15 uur de tentoonstelling openen.

Deze is gratis en vrijblijvend te bezoeken van woensdag 9 augustus tot en met zondag 10 september; woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter