Nieuws
Workshops en speurtocht ‘De nieuwe kleren van de koningin’
Burgemeester Martijn Vroom  heeft de tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ officieel geopend. De ‘Oranje-Queen’ werd officieel als laatste barbie van de 100 barbies in de vitrinekast geplaatst. Daarna knipte de burgemeester het lintje door van de speurtochten en kregen kinderen van de kinderopvangorganisatie DAK de eerste speurtocht overhandigd.
Schrijfster en ontwerpster Angelique Schipper las het sprookje voor waar de tentoonstelling uit is voortgevloeid. De industrie begon met een tekort aan kleding, maar nu is er een overschot dat zelfs in de woestijn belandt.
Door de barbies aan te kleden met afval vertellen de poppen nog veel meer verhalen en is het stof tot nadenken geworden.
De tentoonstelling is de hele maand augustus gratis te bezoeken in de Bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 5. Tot en met vrijdag 19 augustus zijn er op dinsdag en vrijdag zowel ’s morgens van 10.30-12.00 als ’s middags van 13.00-14.30 workshops waar je zelf barbies met afval kunt aankleden. Neem je je eigen barbie mee dan kan die mooi aangekleed mee naar huis. Op de andere dagen is Angelique van 12.00-17.00 uur aanwezig. Op zaterdag is de bibliotheek tot 16.00 uur geopend.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter