Nieuws
Rijkswaterstaat vult voorraad strooizout aan

Terwijl het nu vooral regent en er soms zelfs hagel valt, bereidt Rijkswaterstaat zich voor op de komende winter. Dat doen ze door de zoutvoorraad aan te vullen, zodat er weer voldoende zout is om later dit jaar winterse gladheid te bestrijden. In totaal vult men de voorraad aan met ruim 90 miljoen kg strooizout. Dit aanvullen gebeurt al in de zomer, zodat er voldoende tijd is om het zout te verdelen over de tientallen steunpunten door het hele land. Het zout is dit jaar in Egypte aangekocht en wordt per zeeschip naar de haven van Rotterdam gebracht. Als de voorraad is aangevuld, start Rijkswaterstaat het komende winterseizoen met ongeveer 250 miljoen kg strooizout.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter