Nieuws
Documenten NTA openbaar gemaakt
De rechter in Den Haag heeft uitspraak gedaan over de voorlopige voorziening die NTA had aangevraagd. De rechter heeft toen besloten dat de gemeente de stukken openbaar mag maken. Omdat NTA niet in hoger beroep is gegaan, zijn de stukken nu te downloaden via de Wet open overheid (Woo) pagina van de gemeente.

NTA was het niet eens met het door de gemeente genomen besluit om documenten die betrekking hebben op de door NTA uitgevoerde krachtenveldanalyse naar radicalisering en rechtsextremisme openbaar te maken. De gemeente had hiervoor diverse Wob-verzoeken ontvangen. NTA vond dat een aantal stukken niet openbaar mochten worden gemaakt. Ook vond NTA dat andere stukken meer geanonimiseerd moesten worden gezien haar belangen. Het standpunt van de gemeente is dat zij zich voor de openbaarmaking zorgvuldig aan de wet heeft gehouden, de privacy van betrokken heeft geborgd en NTA niet schaadt in haar commerciële belangen. De rechter heeft de gemeente hierin gelijk gegeven.

De documenten zijn nu, twee weken na de uitspraak, zoals de Wet open overheid (Woo) voorschrijft, openbaar gemaakt via de website van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter