Nieuws
Haringvlietbrug weer open voor wegverkeer

De Haringvlietbrug in de A29 is na een afsluiting van 8 weken weer open voor het wegverkeer. De tijdelijk verlaagde maximumsnelheid die vanaf de zomer van 2021 op de brug van kracht was, is dan ook voorbij. In deze 8 weken zijn de brugklep en het bewegingswerk vervangen en zijn nieuwe technische installaties op en in de brug gemonteerd. In september 2023 worden deze systemen getest. Hiervoor zijn een weekendafsluiting en nachtafsluitingen nodig.

Wanneer de Haringvlietbrug weer open is voor het wegverkeer, gaat de Heinenoordtunnel in de A29 4 weken in beide richtingen dicht. De afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel zijn op elkaar afgestemd; deze gaan niet tegelijk dicht.

De tunnel gaat dicht vanaf maandag 7 augustus 01.00 tot vrijdag 1 september 2023 05.00 uur. In de richting van Bergen op Zoom is de tunnel al dicht vanaf zaterdag 5 augustus 2023 om 01.00 uur.

De extra reistijd kan, zeker in de spits, oplopen tot meer dan een uur. Houd er rekening mee dat in de laatste 2 weken van augustus de schoolvakanties in de regio midden voorbij zijn, maar de tunnel dan nog steeds dicht is. Van 7 augustus tot en met 1 september 2023 is ook de N59 afgesloten tussen Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein.

Voor de Haringvlietbrug zijn in september  nog nachtafsluitingen en een weekendafsluiting nodig. Deze zijn noodzakelijk voor de laatste stappen van de renovatie van de brug: het testen van de technische systemen voor de bediening, besturing en bewaking en voor het afstellen van het bewegingswerk van de nieuwe brugklep.

De weekendafsluiting is van vrijdag 8 september 22.00 tot maandag 11 september 2023 05.00 uur. De nachtafsluitingen zijn in de periode van maandag 4 tot en met dinsdag 26 september. Een nachtafsluiting duurt van 22.00 uur ‘s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. Als het testen in deze 10 nachten niet klaar is, is de brug mogelijk ook op 20, 26 en 27 september 2023 in de nacht afgesloten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter