Nieuws
Century Engelbrecht legt basis voor cricketzege

Een foutloze honderd van Sybrand Engelbrecht legde de basis voor de zoveelste overwinning van Voorburg CC. De titelkandidaat bracht door zijn century 249 runs in de boeken. Hoewel de Voorburgse aanval verzwakt was door de afwezigheid van Kingma en Nieuwoudt, trok VCC de winst in het duel met het Rotterdamse Punjab naar zich toe.

Met Stijn de Leede, Laurens Boissevain en Sajjad Kamal voor Kingma, Nieuwoudt en Gigani trad VCC in Rotterdam aan met drie invallers. Hoewel Punjab meerdere vangkansen liet liggen, waren er na veertien overs (98 ballen) toch al vijf Voorburgse batters uit. Het was een invaller die met een prima innings VCC terugbracht in de wedstrijd: Laurens Boissevain (31 runs) gaf Engelbrecht wél de steun waar die naar op zoek was. Zij broer Philippe Boissevain deed het even later nog eens dunnetjes over, waardoor de 200 ruim werd gepasseerd. Kort voor het einde van de Voorburgse innings kon Engelbrecht zelfs nog een persoonlijke mijlpaal optekenen: een century.

Tussen de regenbuien door wekte Punjab geen moment de indruk dat het de 249 runs van de Voorburgers zou overtreffen. Via een tussenstand van 85 runs voor het verlies van vier wickets en 103 voor zeven bewogen de Rotterdammers weinig overtuigend zich naar de uitgang (171 all out). VCC was al geplaatst voor de halve finales in de titelstrijd en stelde zich met deze ruime overwinning nogmaals kandidaat voor het landskampioenschap.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter