Activiteiten
Escher in de kunst van vandaag

Onmogelijke objecten, meesterlijke metamorfoses en absurdistische architectuur. Dit zijn een paar van de geliefde thema’s van M.C. Escher die tot op de dag van vandaag in onze huidige cultuur en hedendaagse kunst nog flink aanwezig zijn. In de tentoonstelling Net als Escher laat Escher in Het Paleis zien hoe deze thema’s in de kunst van vandaag vertegenwoordigd zijn. Met hun werken bevragen hedendaagse kunstenaars en ontwerpers als Damien Hirst, Iris van Herpen, Chris Ofili en Carlijn Kingma elkaar en dagen ze het gedachtegoed van Escher uit.

In Net als Escher laat het museum beroemde Escherthema’s als optische illusie, reflectie, natuur en onmogelijke architectuur tot leven komen aan de hand van eigentijdse kunst. Door een spannende mix van werken van meer dan 30 nationale en internationale kunstenaars laat het museum zien hoe actueel en confronterend de thema’s van Escher nog steeds zijn en hoe zijn werk doorleeft en evolueert in de moderne cultuur. Het uitdagen van de kijker was de drijfveer van M.C. Escher, en juist dit uitdagen ligt aan de basis van de tentoonstelling. Elk werk gaat een verrassende ontmoeting aan met de prenten van Escher.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere: Damien Hirst, Iris van Herpen, Chris Ofili, Alexander McQueen, Jan Taminiau, Carlijn Kingma, Hans Op de Beeck, Ruri Matsumoto, Koos Breukel, Maria Roosen, Studio Lennarts & De Bruijn, Popel Coumou, Stéphane Couturier, Nazif Lopulissa, Satijn Panyigay, Marwan Bassiouni, Susanna Inglada, Henri Jacobs, Ishraq Zraikat, Helena van der Kraan, Sybren Renema, Gijs Van Vaerenbergh, Jelle Korevaar, Raquel Maulwurf, Stefan Bleekrode en Annemarie Petri.

De tentoonstelling Net als Escher vindt plaats ter ere van het Escherjaar 2023. Dit jaar is het 125 jaar sinds de geboorte van M.C. Escher, wat in heel Den Haag uitgebreid gevierd wordt met allerlei tentoonstellingen, evenementen en citydressing. Voor meer informatie, zie www.escher2023.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter