Nieuws
Geld terug naar het rijk

De gemeente moet zo’n 1,3 miljoen euro teruggeven aan de rijksoverheid. Het betrof geld dat de gemeente kreeg voor de realisatie van flexwoningen. Daardoor moesten voor 1 januari 2024 tweehonderd mensen aan een woning zijn geholpen. Onlangs berichtte verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer de gemeenteraad dat zulks niet lukt. Het realiseren van de flexwoningen is financieel onhaalbaar. De gemeente houdt van het rijksgeld wel 264.000 euro over voor de realisatie van 8 permanente woonstudio’s aan De Tol 32A in Leidschendam, en 14 woonstudio’s aan de Oude Trambaan 51 (Blauwe Tram) in Leidschendam. In Stompwijk wil woningcorporatie Vidomes 25 permanente woningen realiseren aan de Zustersdijk 18 of de Van Santhorststraat 3. De komst van 140 flexwoningen dan wel woonstudio’s aan de Sonnenburghlaan in Voorburg is helemaal van de baan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter