Nieuws
Kamperen in de tuin van Prinsenhof

Even weg van huis, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe energie opdoen. Voor veel mensen is dat vakantie. Helaas heeft niet iedereen genoeg geld om van huis weg te gaan. Om ook gezinnen met minder mogelijkheden de kans te geven te genieten van een paar onbezorgde vakantiedagen, organiseerde het programma Sterk voor Noord een speciale activiteit. Twee gezinnen kampeerden een weekend in de tuin van woonzorgcentrum WZH Prinsenhof.

Nathalie Batelaan: ,,De gezinnen, twee moeders met samen zes kinderen, hebben volop genoten. Ook dankzij de welkome ontvangst door de medewerkers van het woonzorgcentrum. Die hebben werkelijk alles uit de kast getrokken om het de kampeerders naar de zin te maken. Hapjes en drankjes, speelgoed voor de kinderen: het stond allemaal klaar bij ontvangst.”

Dankzij de hulp van een collega én scouting De Damherten, kon er een mooie kampeerplaats worden ingericht. Een ambtenaar van de gemeente doneerde een  tent en de scouting leende een grote tent uit.  De gezinnen vierden drie dagen vakantie. De tent stond klaar, de boodschappen waren gehaald en voor lunch en een warme maaltijd konden de kampeerders terecht bij het woonzorgcentrum. SenW was verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma. Dat bestond uit zwemmen in De Fluit en een de Oudhollandse spelletjesdag in Leidschendam-Noord.

Nathalie: ,,We hebben gezien dat je met beperkte middelen en een beetje hulp een mooie belevenis kunt bieden aan gezinnen die zelf geen middelen hebben. We hopen dit volgend jaar nog een keer te doen. En dan wellicht voor meer gezinnen.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter