Nieuws
Vragen over omgang met Wet open overheid

D66-gemeenteraadslid Alexander Hielkema wil van B&W weten welk beleid men heeft inzake actieve en passieve openbaarmaking van stukken. Dat blijkt uit vragen die hij heeft gesteld. Aanleiding vormt de commotie rond de (uit)werking en toepassing van de WOO (Wet Open Overheid). Dit in relatie tot een advies dat de gemeenteraad bij mr. T. Lam vroeg inzake bouwplannen voor natuur- en recreatiegebied Vlietland. Dat advies werd geheim verklaard op grond van de WOO. Indien er geen beleid is wil Hielkema vernemen of daaraan wordt gewerkt. ‘Zijn er andere uitingen of documenten op basis waarvan derden kunnen vast stellen op welke wijze de gemeente om wil gaan met adviezen gegeven aan de gemeente’, luidt een volgende vraag. Hielkema verwijst naar het streven naar maximale transparantie en openheid door B&W en de verwachtingen die belanghebbenden, leveranciers, opdrachtnemers en ‘derden’ op basis daarvan hebben in het kader van de omgang met de WOO.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter