Nieuws
CDA wil actie tegen leegstaande winkels
Berichten over leegstand van winkel- en horecapanden in het Huygenskwartier in Voorburg en Damcentrum Leidschendam baren de CDA fractie zorgen. ,,Horeca en winkels vervullen een belangrijke rol in de aantrekkingskracht van onze dorpskernen. Zeg nou zelf, een centrum met lege panden in plaats van leuke winkels en gezellige terrassen is toch veel minder aantrekkelijk dan een plek waar mensen graag komen om elkaar te ontmoeten”, aldus CDA-raadslid gemeenteraadslid Lieke Muller. Ze wil dat B&W actie ondernemen en heeft dara vragen over gesteld.

Muller verwijst onder andere naar Herenstraat 66-68 Voorburg. Daar staat al twee jaar een pand leeg waarin Italiaans restaurant Fratelli zich zou gaan vestigen. In het Damcentrum wachten Sluiskant 20 en de aangrenzende Damstraat 1 en Damstraat 15 al 10 jaar tot de deuren van Spaans restaurant Que Pasa open gaan.

Muller: ,,Het is toch zonde dat op zulke A-locaties in onze centra panden langere tijd leeg staan, terwijl een hardwerkende ondernemer daar een mooi bedrijf kan vestigen dat bijdraagt aan de sfeer, veiligheid en lokale werkgelegenheid? Een bruisend centrum waar van alles te beleven valt trekt ook meer dagjesmensen en zorgt voor een veiliger gevoel dan een centrum met veel leegstand. Wat dat betreft is leegstand achteruitgang, en dat moeten we niet willen in onze mooie gemeente.”

‘Is het college van B&W het eens met het CDA dat bruisende dorpskernen met winkels en horeca een belangrijke functie binnen onze gemeente vervullen? Kan het college aangeven welke winkel- en horecapanden in onze gemeente 3 maanden of langer niet operationeel open zijn? Is het college bereid om in overleg met ondernemers te kijken welke mogelijkheden er zijn om langdurige leegstand van horeca- en winkelpanden tegen te gaan? Kan het college aangeven of er juridische mogelijkheden zijn om op termijn een leegstandsverordening in te voeren, om zo langdurige leegstand en mogelijke verpaupering van onze kernen tegen te gaan?, zo vraagt Muller. (foto CDA)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter