Nieuws
Groter schelpeneiland Vogelplas Starrevaart

Het schelpeneiland in de Vogelplas Starrevaart Leidschendam, vlak voor de vogelkijkhut De Vogelknip, wordt verhoogd en vergroot. Dat heeft Staatsbosbeheer bekend gemaakt. Het eiland is een veilig toevluchtsoord voor rustende vogels. Het schelpeneiland is in de loop der tijd echter langzaam kleiner geworden. De komende weken zal het eiland in de oorspronkelijke staat worden hersteld. Met boot en kraan zal een flinke hoeveelheid gewassen schelpen worden aangebracht zodat het eilandje weer 160 vierkante meter groot zal zijn. Ruim genoeg om een veilig oord te vormen voor de vogels. Volgend voorjaar is de kraamkamer dan gereed voor een vruchtbaar broedseizoen. Een broedseizoen waarin we verwachten dat op plekken waar hard aan gewerkt is vele vogels en andere dieren de nieuwe kansen zullen benutten. (foto SBB)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter