Nieuws
Nog weken ellende bij Kerkbrug Voorburg

Vanaf 19 augustus is de Kerkbrug in Voorburg na groot onderhoud weer in gebruik. Tot 27 augustus vinden echter talloze tests plaats, zo laat de provincie – beheerder van de brug – weten. Daardoor gaat de brug vaker open en dicht dan normaal en daar heeft het verkeer last van. Vanaf de 27ste is de brug weer normaal in gebruik.

Op 4 september start het groot onderhoud aan de Wijkerbrug Voorburg met de voorbereiding van de werkzaamheden. De brug is afgesloten van 11 september tot en met 20 oktober.  Autoverkeer wordt omgeleid via de N14 en de Oude Tolbrug Fietsers en voetgangers worden omgeleid over de Kerkbrug en Sijtwendebrug.

De Kerkbrug wordt op een later moment weer voor ongeveer drie weken afgesloten voor verkeer. Bij het groot onderhoud zijn er scheurtjes in het brugdek gevonden. Die moeten later dit jaar worden hersteld. De brug kan de komende tijd veilig gebruikt worden, maar wordt wel extra in de gaten gehouden. De gevolgen voor de vaarweg worden nog onderzocht. Mochten de scheurtjes verergeren worden mogelijk extra maatregelen genomen.

Overigens houdt de provincie er rekening mee dat ook in het brugdek van de Wijkerbrug scheurtjes worden ontdekt die om reparatie vragen. De Wijkerbrug is vergelijkbaar met de Kerkbrug, zo laat de provincie weten.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter