Nieuws
VCC treft Punjab in ‘halve finale’ landstitel

De uitwedstrijd tegen Sparta was er een om de spreekwoordelijke baard van de keizers, aangezien VCC als koploper al niet meer kon worden ingehaald en zich al had geplaatst voor de halve finales om de landstitel. Het was echter de eer van de Voorburgers te na om zich naar de slachtbank te laten leiden. VCC knokte zich terug vanuit een achterstandspositie en vertrok toch weer met twee punten uit Capelle. In de ‘Qualifying Final’ op 20 augustus komen de Voorburgers Punjab tegen.

Sparta, dat voor batten koos, kende een vlotte start. VCC-bowler Viv Kingma begon niet fit aan de wedstrijd en moest vijftien runs toestaan in zijn eerste en enige over. Diens vervanger Mees van Vliet had al met zijn derde bal succes. Met twee weergaloze vangen zorgde Sybrand Engelbrecht ervoor dat William Clark en Joost Kroesen niet tot hoge scores kwamen. Garnett Tarr batte fantastisch voor zijn 93 runs en nam daarmee bijna zestig procent van de Capelse score (162) voor zijn rekening. In de Voorburgse aanval was het weer Shariz Ahmad die uitblonk. De jonge legspinner kreeg de helft van de Spartaanse batsmen uit. Ook Nieuwoudt, Van Vliet en Boissevain waren succesvol.

VCC zal zich zorgen hebben gemaakt toen van de eerste zeven slagmensen alleen de broertjes Ahmad runs maakten: Musa 53 en Shariz 42. Na hun partnership van 65 runs voor het vierde wicket leek alweer de klad erin te komen: er vielen vier wickets voor slechts negen runs en VCC leek af te stevenen op zijn tweede nederlaag van het seizoen. Philippe Boissevain (21 not out) en Mees van Vliet (19 not out) staken echter de koppen bij elkaar en maakten geen fouten meer. Ongetwijfeld tot frustratie van de Capellenaren sprokkelden zij de nog benodigde veertig runs bijeen.

Het vrouwenteam van VCC versloeg de Haagse All Stars, dat maar 72 runs maakte, eenvoudig. International Eva Lynch (vier wickets) bowlde te moeilijk voor de bezoekers. Voor VCC maakte Babette de Leede 54 runs not out. Het vrouwenteam is al zeker van deelname aan de landelijke finale, die net als de mannenfinale op 26 augustus op VCC zal worden gespeeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter