Nieuws
Musea trekken nauwelijks

De Voorburgse musea Huygens Hofwijck en Swaensteyn hebben vorig jaar samen nog geen 11.500 bezoekers getrokken: 11.477. De beide musea hebben in hetzelfde jaar samen 453.000 euro subsidie van de gemeente ontvangen.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Huygensmuseum waar beide musea in zijn opgegaan. Dit samengaan betekent de vorming van één (inter)nationaal museum, aldus het jaarverslag.

De Vereniging Hofwijck is blijven bestaan. Die verhuurt roerend en onroerend goed aan de Stichting. Die heeft tegelijk de museale activiteiten van de vereniging overgenomen.

Huygens Hofwijck legt zich toe op Constantijn en Christiaan Huygens, prinses Marianne, Forum Hadriani en de Limes (grens Romeinse rijk). Men heeft het leiderschap van het project Romeinen/Limes in Park Arentsburgh echter neergelegd. Datzelfde geldt voor het leiderschap van het Erfgoedpodium.

Huygens Hofwijk legt zich nu toe op historisch erfgoed; het voormalige Museum Swaensteyn (Herenstraat 101 Voorburg) op tentoonstellingen.

Behalve de subsidie haalden de musea in 2022 zo’n 44.000 euro aan baten binnen door ticketverkoop en zo’n 47.000 euro door verkoop van producten. De grootste uitgaven waren personeel (274.500 euro) en huisvesting (163.000 euro). Er werd een winst geboekt van 2200 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter