Nieuws
Gemeente deed niets met rapport

De gemeente heeft niets gedaan met een rapport dat het bureau Epos eind 2022 maakte over het geluid- en beeldsysteem van de gemeenteraad. Epos constateerde dat er veel mis was met dat systeem. Het betrof een eerste, snelle analyse, die gevolgd diende te worden door een diepgaand onderzoek met aanbevelingen voor verbetering. Vlietnieuws berichtte vorige week over de zaak nadat het Epos-rapport op grond van de Wet open overheid was vrijgegeven https://vlietnieuws.nl/2023/08/10/vernietigend-oordeel-systemen-gemeenteraad/ Naar nu is gebleken is Epos nooit gevraagd het diepgaande onderzoek uit te voeren noch om verbeteringen aan het systeem aan te brengen. Epos werd door de gemeente zelf benaderd om een einde te maken aan de problemen met de systemen die als sinds 2019 aansleepten. Dit voorjaar ging het weer mis. Deze zomer zou de gemeente het systeem wel onderhanden laten nemen. Vanuit de gemeente is nog niet gereageerd op vragen over de gang van zaken. Het beeld- en geluidsysteem dient onder andere voor het uitzenden van vergaderingen via internet zodat belangstellenden ze kunnen volgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter