Nieuws
Vertraging bij Binckhorst-tram

Rijksoverheid, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, en de gemeentebesturen van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben nog altijd geen bestuursovereenkomst getekend inzake de aanleg van een tramverbinding Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk/Delft via Voorburg-West. Dat had op 14 juni zullen gebeuren, direct nadat de gemeenteraden van de drie gemeenten met de plannen instemden.

Volgens een woordvoerster van B&W Leidschendam-Voorburg wordt er nog steeds gezocht naar een geschikte datum voor het tekenen van het stuk. Waarom dat op 14 juni niet is doorgegaan, meldt zij niet. Op de veertiende had de Planning- en studiefase van het project ook moeten ingaan. Tegelijk zou een nieuwe organisatie worden opgezet en zou een ingenieursbureau voor het ontwerp gecontracteerd worden.

In juli had een omgevings- en participatieplan gemaakt moeten worden, moest een omgevingsaanpak worden uitgewerkt, moest een omgevingsplan Binckhorst 2.0 verschijnen, moest een actualisatie plaatsvinden van grondeigenaren in het gebied waar de tram moet komen en zou een communicatiestrategie worden opgesteld. Voor zover bekend is ook dit alles nu vertraagd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter