Nieuws
Begin 2024 besluit over Emmastraatcomplex

Woningcorporatie Wooninvest wil begin 2024 een besluit nemen over onderhoud aan 96 sociale woningen in de Voorburgse Emmastraat en omgeving. Dit op basis van het besluit van de gemeente om de panden tot monument te verklaren waardoor sloop, die Wooninvest voorstond, werd geblokkeerd.

De corporatie heeft een aannemer in de arm genomen die per woning de technische staat en specifieke onderdelen bekijkt. Daarbij wordt ook vastgelegd of er extra maatregelen nodig zijn bijvoorbeeld tegen vocht, of dat zaken als badkamer, keuken en/of toilet vervangen moeten worden. Voorts wordt er gekeken naar schilderwerk, voegen, goten, dakkappellen, beglazing en ventilatie.

De gemeente maakt tegelijk een zogenoemd monumentenpaspoort. Daarin wordt per woning vastgelegd wat er wel onder de monumentale bescherming valt en wat niet. Met dat oordeel die Wooninvest vervolgens rekening te houden bij de onderhoudswerkzaamheden.

Begin 2024 wil de Raad van Commissarissen bij Wooninvest beslissing of men de berekende uitgaven wil gaan doen. Daarbij wordt ook gekeken naar andere financiële verplichtingen van de corporatie. Indien het besluit positief is zouden de werkzaamheden nog in 2024 moeten starten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter