Nieuws
B&W: niets mis met subsidie voor musea

B&W vinden een subsidie voor de Voorburgse musea van 453.000 euro gerechtvaardigd, ook al trokken Huygens Hofwijck en Swaensteyn vorig jaar nog geen 11.500 bezoekers inclusief schoolklassen en gasten bij evenementen die in de musea plaatsvonden. Omgerekend is de subsidie 40 euro per persoon; vier maal de entreeprijs.

‘B&W zijn van mening dat het cultureel erfgoed en de musea van waarde zijn voor de gemeente en daarbuiten. Net zoals landelijk het geval is, hebben musea na corona nog steeds last van een afname qua bezoekers, dit geldt ook voor het Huygens Hofwijck in Voorburg. De musea zijn hard bezig om weer meer publiek te trekken. Onder andere door nieuwe tentoonstellingen, het weer op orde hebben van het personeelsbestand en een opknapbeurt van Swaensteyn. Met subsidie worden de musea ondersteund en door onder andere het gebruik van het cultuurmenu door scholen, kunnen kinderen in alle lagen van de bevolking kennis maken met het verleden van Leidschendam-Voorburg en de unieke historie rondom onder meer Huygens’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

‘De gemeente subsidieert vele instellingen en doelen per jaar binnen de gemeente. Daar vindt een afweging in plaats over meerdere jaren. Gezien het belang van de musea en de meerjarenvisie die er ligt vinden B&W de subsidie gerechtvaardigd en is het momenteel ook noodzakelijk voor het voortbestaan. B&W hebben er vertrouwen in dat de koers die er samen met de musea is gekozen ertoe zal leiden dat de bezoekersaantallen zullen stijgen en de musea uiteindelijk minder afhankelijk zullen worden van gemeentelijke subsidie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter