Nieuws
Taaldorp 360 helpt leerlingen op weg

Meer dan zestig middelbare scholen schieten dit schooljaar uit de startblokken met Taaldorp360. Deze educatieve app helpt leerlingen op een interactieve en activerende manier, hun spreekvaardigheid in moderne vreemde talen te verbeteren. De inzet van spraakherkenning en 360 graden-camerabeelden is daarbij essentieel. Dit toekomstgerichte lesmateriaal wordt aan de start van dit schooljaar officieel gelanceerd door educatieve uitgever Schoolblocks uit Den Haag.

Taaldorp360 biedt leerlingen een manier om moderne vreemde talen te leren spreken. Met behulp van geavanceerde spraakherkenningstechnologie kunnen leerlingen hun spreekvaardigheid oefenen, terwijl ze zich met interactieve 360-graden camerabeelden onderdompelen in andere culturen en het gesprek aangaan met échte locals.

De leerlingen gaan aan de slag met herkenbare oefeningen zoals jezelf voorstellen, de weg vragen of iets bestellen bij de bakker. Of het nu Engels, Duits of Frans is, Taaldorp360 stimuleert communicatie en zelfvertrouwen bij de leerlingen in het spreken van moderne vreemde talen.

,,We denken écht dat we met Taaldorp360 goede hulp bieden bij een belangrijke uitdaging binnen talensecties: hoe krijgen we de leerlingen meer aan het spreken? Het spreken van de talen en hier plezier in vinden is essentieel, zeker met het oog op de steeds verder globaliserende wereld”, zegt Sam Baarspul.

Taaldorp360 is beschikbaar voor middelbare scholen voor het nieuwe schooljaar, dat eind augustus/begin september van start gaat. Scholen die geïnteresseerd zijn in het implementeren van deze innovatieve leermiddelen kunnen contact opnemen met Schoolblocks voor meer informatie over prijzen en licenties.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter