Nieuws
Finale landstitel cricket: VCC-HCC

VCC heeft zich geplaatst voor de finale om de landstitel cricket die op 26 augustus op eigen veld wordt afgewerkt. Het had geen kind aan Punjab, dat voor 89 all out was. Voor VCC, dat 303 runs maakte, staken Engelbrecht (115) en Musa Ahmad (102) in grootse vorm. HCC is de tegenstander in de finale. Dat versloeg hetzelfde Punjab met 244-140.

VCC koos voor eerst batten na gewonnen toss. Michael Levitt startte agressief voor de Voorburgers met zes vieren, maar zijn wicket werd geraakt door keeper Asad Zulfiqar. Er was nog geen man overboord, ook niet toen Gigani en Croes hun wicket verloren. Musa Ahmad (102) en Sybrand Engelbrecht (115) loodsten VCC namelijk van 46 voor het verlies van drie wickets naar 247/4, een partnership van maar liefst 201 runs. Het clubrecord van Tim de Leede en Marc Nota uit 1995 (van 205 runs voor het vierde wicket) bleef maar net overeind. Beide centurions sneuvelden nog, maar dat kon niet verhinderen dat VCC een enorme score van 303 runs neerzette. Muhammad Shafiq nam drie wickets voor 28 runs.

Karl Nieuwoudt had in zijn eerste over direct succes. Eén Zulfiqar (Rehmat) uit, drie te gaan. Viv bowlde Asad, Mees van Vliet kreeg Sikander LBW en Philippe Boissevain bowlde Saqib voor 26. Toen Ryan Klein Yasir Usman schitterend ving, gestrekt naar rechts in de covers (61/5), was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Punjab was voor slechts 89 runs all out. Mees van Vliet nam drie wickets voor 14 runs en Shariz Ahmad 2 voor 4.

In 2022 was de finale om de landstitel ook VCC-HCC. Toen won de Haagse ploeg. Voor de Voorburgers is het de derde finale op rij. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter