Nieuws
Verkoop woningen Vlietland start eind 2023

DLR, de ontwikkelaar die 222 recreatiewoningen wil neerzetten in natuur- en recreatiegebied Vlietland, wil eind dit jaar met de verkoop beginnen. Er komen volgens DLR ‘luxe cabins en vakantiehuizen aan het water en in het bos voor 2 tot en met 8 personen’. De panden worden 60 tot 120 vierkante meter groot. ‘Maar wees er snel bij want de meest courante woningen en kavels zijn vaak snel verkocht’, aldus DLR.

In een tekst op vakantieparknederland.nl rept DLR over een ‘nieuwe luxe vakantieparel’ die men gaat realiseren. ‘Het comfortpark is prachtig gesitueerd aan het water van het Vlietland recreatiegebied en het luxe park voorziet in mooie duurzame kwaliteitsvolle vakantiehuizen’. De ontwikkelaar spreekt verder over een zeer goede investering/belegging.

Tegen het bouwplan bestaat grote maatschappelijke en politieke weerstand. De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft het ontwerp bestemmingsplan waardoor de ontwikkeling mogelijk zou worden, nog steeds niet behandeld. Naar verluidt gebeurt dat pas begin 2024. Eerder dit jaar vroeg de gemeenteraad nog onafhankelijk juridisch advies naar de mogelijkheden om de bouw te voorkomen.

‘Dit prachtige nieuwe vakantiepark zal worden gebouwd in het grote veelzijdige watersport-, recreatie- en natuurgebied Vlietland bij Leidschendam. De komende jaren komen er nog meer sport- en recreatiefaciliteiten in Vlietland zodat het gebied nog aantrekkelijker wordt voor vakantie en recreatie’, stelt DLR.

De vakantiewoningen worden luxe en duurzaam ‘natuurlijk helemaal van deze tijd en qua uiterlijk zijn ze ook prachtig, modern, gasloos en ze worden voorzien van zonnepanelen’. ‘Luxe, comfort, gemak en design, alles komt hier samen. Je mag best zeggen dat dit kwaliteitsvolle vakantiepark ideaal is voor de échte levensgenieters die houden van het rijke bourgondische (buiten) leven’.

DLR verwijst naar goede restaurants in de buurt, het grote klimpark van Vlietland en de mogelijkheden voor het huren van bootjes, sloepen en zeilboten alsmede windsurfen op het meer. Men noemt ook de binnenstad van Leiden, Voorschoten en Zoeterwoude-Dorp als plekken voor het doen van inkopen. En de golfcourse in Voorschoten.

‘Over het toekomstige bomenbestand is goed nagedacht. Een deel van de (zieke) essen en kortlevende populieren wordt verwijderd en daarvoor in de plaats komen duurzame bomen en planten die veel beter aansluiten bij de oorspronkelijke vegetatie. Dit zal ook de faunadiversiteit zeker ten goede komen en van een directe meerwaarde zijn voor het gehele recreatiegebied’.

‘Dat je hier in Vlietland gaat recreëren en op vakantie gaat in een natuurgebied waar de beschermde en onmiskenbare blauw oranje ijsvogel leeft is toch best bijzonder te noemen. Met een beetje geluk zie je ook haviken en slechtvalken cirkelen boven het watergebied en ’s avonds vliegen de vleermuizen regelmatig langs de insectenrijke waterkant om zich te goed te doen aan de insecten’.

‘In recreatiegebied Vlietland zijn namelijk uitstekende vismogelijkheden met zelfs speciale vissteigers om een hengeltje uit te gooien. Je vangt hier roofvis zoals snoeken, baarzen en snoekbaars en ook brasems, karpers, rietvoorns en nog van alles meer aan witvis’.

De ontwikkelaar verwijst naar de bijnaam van Vlietland ‘De Riviera van de Randstad’ gevolgd door de stelling: ‘door de aanleg van kanaaltjes en waterwegen in het vakantiepark zal Vlietland nog aantrekkelijker worden voor waterrecreanten want de vaarwegen staan in open verbinding met de Spartelvijver en het grote water van het Vlieland’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter