Nieuws
Criminelen proberen kerkgangers op te lichten

Criminelen proberen momenteel goedgelovige kerkgangers op te lichten. Dat blijkt uit een mail van dominee Schormans, Oude Kerk Voorburg, aan de gemeenteleden. Hij waarschuwt voor nepmails in naam van de predikant(en). De dominee schrijft:

‘Sommige gemeenteleden berichtten mij dat ze een mail hebben ontvangen vanaf een mailadres dat lijkt op dat van mij en ondertekend door ds. W.F. Schormans. Hierin wordt gevraagd wordt om terug te mailen. Vervolgens komt er een verzoek om waardebonnen met een creditcard aan te schaffen. Deze mails zijn niet van mij afkomstig, maar van oplichters die mijn emailadres gebruiken (spoofing) en mijn naam en functie. Reageer niet en ga er zeker niet op in! Ik zal nooit mailtjes sturen met het verzoek om geld of waardebonnen. Mijn emailadres is niet gehacked. Mocht u vreemde mailtjes onder mijn naam ontvangen, laat het me weten. Ik zal een melding maken bij de politie. Mocht u een mail krijgen in naam van iemand anders van onze kerk met een verzoek om geld over te maken of waardebonnen aan te schaffen, maak er melding van en ga er niet op in’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter