Nieuws
HTM gaat meer rijden; langere bussen

HTM gaat de frequentie op een aantal bus- en tramlijnen opvoeren. Dat betreft onder andere de buslijnen 23 en 26 die beiden Voorburg aandoen. Op beide lijnen gaat de vervoerder ook nieuwe gelede bussen inzetten. Die zijn 18 meter lang. Dat blijkt uit stukken die HTM bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, concessieverlener vervoer, heeft ingediend.

De frequenties gaan omhoog bij tramlijnen 17 en 1K (station HS-Scheveningen). Daarnaast komt er een nieuwe tramlijn 10 (Moerwijk-centrum-Scheveningen). In de spits gaan de bussen 21, 23 en 26 vaker rijden. Op alle buslijnen gaat de frequentie in de weekeinden omhoog. Dat gebeurt ook ‘s avonds. Alle bussen gaan minimaal drie maal per uur rijden. Bus 26 gaat in de ochtendspits 10 keer per uur rijden (nu zes keer); bus 23 en 26 gaan in daluren vaker rijden.

De bezettingsgraad van bus en tram bij het HTM ligt nog steeds duidelijk lager dan in het laatste jaar voor corona (2019). HTM-bus zit op 88 procent, HTM-tram op 86.

Overigens is ook regionaal vervoerder ESB begonnen met het inzetten van gelede bussen. Dit onder meer op de lijnen 45 en 46: Den Haag CS, Voorschoten, Wassenaar, respectievelijk Leiden. Beiden buslijnen lopen door Leidschendam-Voorburg. Eerder dit jaar waren er veel klachten van inwoners over EBS-bussen die plots niet bleken te rijden. Volgens het bedrijf kwam dat door personeelsgebrek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter