Activiteiten
Vlietdagen voltooid verleden tijd

Nadat de ondernemers in Voorburg en de gemeente al eerder besloten te stoppen met de Vlietdagen, is eenzelfde besluit nu in Leidschendam gevallen. Dit jaar wordt de laatste editie van het evenement gehouden: op 15 en 16 september. Dat heeft het Ondernemersfonds Leidschendam Centrum bekend gemaakt.

‘Door budgettaire en logistieke uitdagingen is het verstandiger om in nauw overleg met alle betrokkenen een nieuw concept te lanceren dat beter past bij de huidige tijd en de organisatorische uitdagingen die een groot gratis festival met zich meebrengt’, aldus het fonds.

‘De naam Vlietdagen brengt bij het Leidschendamse publiek verwachtingen met zich mee die we met het huidige budget, mede door de enorm gestegen prijzen, niet meer waar kunnen maken. Dat betekent dat we teruggaan naar de tekentafel en volgend jaar zullen terugkeren met een verrassend nieuw concept, met een nieuwe naam, dat meer bij deze tijd en het budget past en waarin we op een creatieve manier nieuwe inkomsten willen gaan genereren. Een proces dat in Voorburg al succesvol plaats heeft gevonden door het samensmelten van de Voorburgse Vlietdagen en A Walk in the Park naar het nieuwe festival A Walk Dowtown’.

‘We zullen ook creatief moeten worden om extra externe gelden binnen te halen. Dit jaar zie je al enkele van deze veranderingen terugkomen bij de laatste editie van de Vlietdagen. Zo zal de zondag uit het programma verdwijnen en zal er op vrijdagavond een extra feestavond zijn met een nationaal bekende topartiest. Daardoor verplaatst het Stadsontbijt naar de zaterdagochtend. De braderie komt helaas te vervallen, maar dat komt doordat de Wijkerbrug is afgesloten voor groot onderhoud en we daarom tegelijkertijd dit jaar niet de Damlaan mogen afsluiten’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter