Activiteiten
Viering onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Oekraïense vluchtelingen organiseren morgen, donderdag 24 augustus, samen met Rotary Leidschendam-Voorschoten en Rotary Voorburg, een viering van de Oekraïnse onafhankelijkheidsdag.

In de Oude Kerk in Voorburg (Herenstraat 77) geeft om 15.30 uur het carillon met beiaardier Gerda Peters het startsein van de festiviteiten. In de kerk is er een expositie en zijn er informatiestands van humanitaire instellingen. Na het Oekraïense volkslied begint om 16.00 uur een muzikaal programma onder de titel ‘Voices for Peace’. Dat duurt tot 17.30 uur.

Allereerst brengt het Gruppman strijkensemble onder meer het befaamde Melodia van Myroslav Skoryk. Vervolgens speelt het Voorburgse echtpaar Nataliia Abdulina en Hennadii Bezyazychnyi (Berki piano duo) verschillende stukken. Na een bijdrage van het Oekraïens Koor Grono uit Leidschendam eindigt de middag in de Oude Kerk met een sing-a-long van twee canons (Donna Nobis Pacem en Shalom Chaverim) en ‘Imagine all the People’ van John Lennon. Toegang is gratis.

Tijdens het programma worden ook de opbrengst bekendgemaakt van een benefietconcert dat op 24 februari plaatsvond. Op die dag speelden carillons in Voorburg en op ongeveer 70 andere plaatsen in Nederland en daarbuiten een speciaal programma.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter