Nieuws
Gemeente koopt grond Vlietweg

B&W willen de grond met bebouwing Vlietweg 8 en Vlietweg 8A kopen. Vlietweg 8 zou daarna verbouwd moeten worden tot 7 bedrijfsunits. Wat er met Vlietweg 8A gebeurt meldt wethouder Bianca Bremer niet in antwoorden op vragen over de transactie van SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft.

Volgens de wethouder wil ze met de aankoop van het gebied de kwaliteit ervan verbeteren. Bovendien moet de aansluiting bij nieuwbouw op bedrijfsterrein Overgoo, en Vlietweg 3 (jongerenflat) beter worden. Bremer sluit niet uit dat de gemeente na aankoop een deel van de grond weer verkoopt. Er hebben zich nog geen gegadigden gemeld, zegt ze.

Deze week maakten de initiatiefnemers van de jongerenflat Vlietweg 3 bekend dat zij medio september bekend willen maken waar overleg met omwonenden over hun project toe heeft geleid. De buurt was fel tegen het project vanwege verkeersoverlast, parkeerproblemen en de massaliteit van het geplande gebouw.

Naar verluidt willen de initiatiefnemers hun project wel iets aanpassen doch er zijn ook wensen van de omgeving waar zij niet aan gaan voldoen. Er is al eerder gesproken over een verplaatsing/verschuiving van de bouw, en/of parkeren elders. In beide gevallen is extra grond in de omgeving nodig. B&W willen de jongerenflat, waar onderin ook bedrijfsruimten zijn voorzien, erg graag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter