Nieuws
Controle op nevenfuncties; geen antwoord

B&W willen niet aangeven hoe de controle eruit ziet op eventuele nevenfuncties van de griffier (secretaris van de gemeenteraad) en medewerkers van de griffie. Betrokkenen moeten nevenactiviteiten melden bij de zogenoemde werkgeverscommissie; een gezelschap van drie gemeenteraadsleden. Die commissie beoordeelt of de nevenactiviteiten mogelijk conflicteren met de belangen van de gemeente. Op de vraag hoe de controle op een en ander er uit ziet laat een woordvoerster van de gemeente weten: ‘Alle vragen zijn beantwoord en alles is te vinden in de eerdere mails en de linkjes waarin het beleid dat van toepassing is beschreven is. Wij hebben geen aanvullingen op de eerder gegeven antwoorden’. De zaak is actueel nu is gebleken dat de griffier twee nevenfuncties heeft: adviseur en interim manager Geers en Partners (adviesbureau overheden), eigenaar Joosten bestuur en management. De griffier, mw. A. Joosten, werd in 2022 aangesteld. Binnenkort wordt zij opgevolgd door Raymond Jeene. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter