Activiteiten
Cursussen over museumcollecties
Vanaf dinsdag 19 september en donderdag 21 september geeft kunsthistorica Anne Marie Boorsma cursussen kunstgeschiedenis met als titel: ‘Nederlandse museumcollecties 1880-2023 deel II’. De cursus bestaat uit twaalf lessen en kan op twee locaties in Voorburg gevolgd worden: op dinsdagochtend in wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg en op donderdagochtend in Theater Ludens, Burgemeester Feithplein Voorburg.

Deze cursus gaat over Nederlandse museumcollecties en hun ontstaansgeschiedenis. Aan bod komen schilderkunst, beeldhouwkunst, toegepaste kunst en museumarchitectuur van de 19de en 20ste eeuw en eigentijdse kunst. Het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt besproken. Dit museum werd vooral dankzij directeur Willem Sandberg internationaal bekend toen hij de Cobrakunst de binnenhaalde. Bijzonder is ook de verzameling van Pierre Regnault, vanaf 1953 in het bezit van het museum. Regnault verzamelde werken van Chagall, Picasso, Modigliani, Braque, Kandinsky. Daarnaast worden andere musea besproken zoals het Chabotmuseum Rotterdam, het Groninger Museum Groningen, het Museum Beelden aan Zee Scheveningen, de Lakenhal Leiden, Museum Voorlinden Wassenaar.

De cursus kan ook online gevolgd worden. Kosten: voor de live-en onlinecursus betaalt u € 157,00, voor alleen de onlinecursus €115,00. De lessen zijn in de Groene Loper van 10.00 tot 11.30 uur en in Theater Ludens van 9.30 tot 11.00 uur. Voor aanmelding en informatie: www.annemarieboorsma.nl
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter