Nieuws
Dames en Heren VCC landskampioen

Zowel de mannen als de vrouwen van VCC zijn landskampioen geworden. De dames achtten het nodig om een laag totaal van slechts 87 runs te verdedigen tegen Quick, wat allemaal uit was voor 75. De heren kregen een herkansing na verlies van de finale van 2022 tegen HCC. Dit jaar waren de Voorburgers sterker dan de Hagenaars: 295-155.

Na twee mislukte pogingen in de finales van 2021 en 2022 koos VCC er nu voor om als eerste te slaan. Na het vroege vertrek van Nehaan Gigani smeedden Michael Levitt (102) en Musa Ahmad (78) een geweldig partnerschap van maar liefst 183 runs voor het tweede wicket. De innings van Musa waren top, die van Levitt (die – oefenwedstrijden meegerekend – zijn zesde eeuw van het seizoen noteerde) briljant. Noah Croes (36) en Ryan Klein (24) maakten hun runs zeer snel, waardoor VCC bijna de grens van 300 runs bereikte. Voor HCC pakte Hidde Overdijk 3-78.

Maar daarmee was de wedstrijd allesbehalve gespeeld. HCC heeft een sterk team en een diepe slagopstelling. Vandiar werd al snel het slachtoffer van een prachtige vangbal van Sybrand Engelbrecht. Staal (36) en Gorlee (39) speelden prima innings, maar andere batslieden konden een stuk minder goed presteren op de sterke Voorburg-aanval. Vooral toen Ryan Klein de bal in de hand nam, ging het hard. De international staat in het belang van een Engelse profclub en heeft dat ruimschoots waargemaakt. De nummers 2, 3, 4, 8, 10 en 11 werden ingehaald door Klein. Klein kwam met 6-15 van het veld.

Dit bevestigde wat er in de eerdere speelrondes al was gebeurd. Daarin had VCC tien punten voorsprong op de nummer twee. VCC was dit jaar het sterkste en meest consistente team, met een uitstekende aanval, minimaal vier topbatslieden, een goede doelman en geen zwakke punten.

De damestitel kwam op een iets andere manier tot stand. Omdat VCC en Quick geen veld beschikbaar hadden, werd de finale gespeeld bij HCC. Hoog gras en een middelmatige pitch zorgden ervoor dat VCC niet verder kwam dan 87 all-out (Babette de Leede 27, Hannah Landheer 3-3).

Game, set en match voor Quick, zo leek het, maar VCC rook dat het een kans had. Op 24-jarige leeftijd waren er al vier Quick-dames uitgeschakeld. Sarah Asmussen (3-13) en vooral Eva Lynch (5-9) bleken onspeelbaar op wat spelmakers insiders zeiden dat het geen erg betrouwbare pitch was. Isabel van der Woning en Caroline de Lange deden een dappere poging, maar het doel viel dertien punten voorsprong op doel.

Hierdoor werd 2023 opnieuw een succesvol seizoen. En daarmee is het nog niet gedaan, want op 2 september kunnen de VCC-vrouwen ook de T20-titel binnenhalen. Die wedstrijd is om 16.00 uur. bij Excelsior ’20 in Schiedam.

Een trotse burgemeester Martijn Vroom was met wethouder Astrid van Eekelen bij cricketclub VCC. Hij meldt: ‘ Voor het eerst sinds 2002 is VoorburgCC weer landskampioen zowel de dames als de heren. Knap gedaan, de laatste minuten vlogen de stumps en de bails werkelijk door de lucht’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter