Mening
U zegt het maar: Veiligheid Essepadtunnel

Goed idee van Paul Baak (Vlietnieuws 7 augustus) om het Essepadtunneltje wat veiliger te maken met een duidelijke middenstreep. Toch zou ik graag een stapje verder willen gaan want het Essepad heeft een belangrijke functie in het fiets- en wandelverkeer en er wordt ook druk gebruikt van gemaakt. Niet alleen door de tram die er wel 36 keer per uur overheen gaat, maar het het maakt veel essentieel fietsverkeer mogelijk tussen Voorburg en Leidschendam. Zoals van de Prinses Margrietlaan tot aan de oversteekplaats via de Veurselaan/Mauvelaan naar de Mall en omgekeerd. Ook gebruiken veel schoolkinderen het pad en natuurlijk willen we naar molen de Vlieger.

Het grootste risico van deze tunnel is dat men elkaar van beiden zijden niet goed kan zien omdat voor beide kanten van de tunnel net een bocht zit. En vlak bij de bochten moeten wandelaars oversteken, wat gevaarlijk is met die snelle fietsers. Daarnaast zijn wandel en fietspaden niet gescheiden, normaal is een fietspad rood, maar hier lijkt het wel omgekeerd en is het wandelpad rood.

Als we het willen verbeteren dan ook meteen maar goed:

1. De onnodige bochten rechttrekken zodat het meer overzichtelijk wordt,

2. Fietspad en Voetpad van elkaar scheiden.

Vanwege het overzicht is het handig is om het fietspad aan de zuidoostkant te houden en ook omdat het meeste fietsverkeer van Voorburgse kant af toch afslaat om naar de Veurselaan te gaan.(langs het te smalle gecombineerde fiets-/voetpad bij het Sytwendepark).

De oplossing om de bochten recht te trekken vraagt hier en daar wat correctiewerk en wat extra ondersteuning langs de waterkant. Het kost wat geld maar dan hebben we uiteindelijk een veilige en prettige oplossing.

(Abram Visser, Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter