Nieuws
Vlietland: gemeente schakelt advocaat in

B&W en de griffier (namens de gemeenteraad) hebben het advocatenkantoor La Gro Geelkerken – huisadvocaat van de gemeente – ingeschakeld om verzoeken tot openbaarmaking van stukken inzake Vlietland en de omstreden bouw van recreatiewoningen daar, te behandelen. Het gaat dan om verzoeken die op grond van de Wet open overheid (WOO) zijn gedaan, onder andere door de redactie Vlietnieuws. La Gro Geelkerken behandelt ook bezwaarschriften die op grond van beslissingen van B&W en de griffier over WOO-verzoeken, zijn binnen gekomen. Die bezwaarschriften worden door een onafhankelijke commissie behandeld. La Gro Geelkerken treedt daarbij namens B&W en de griffier op. WOO-verzoeken werden tot nu toe behandeld door de strategisch adviseur ruimtelijke ordening bij de gemeente, mw. A. Geel, en de griffier van de gemeenteraad, mw. A. Joosten. Waarom zulks is overgedragen aan de huisadvocaat is niet duidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter