Nieuws
Chipactie bij poezen

Dierenambulance Wassenaar is enorm blij met de geplande chipactie voor katten. Dit is een samenwerking van de Gemeente Wassenaar, Dierenkliniek Stevenshof Valkenburgse Meer dependance Zijdeweg en initiatiefnemer Stichting Nationale Dierenzorg.

De gemeente Wassenaar draagt een groot gedeelte van de normale chip kosten en Dierenarts Marie José van Lochem, eigenaresse van Dierenkliniek Stevenshof, sponsort ook een groot gedeelte van de kosten. De registratie zal door medewerkers/vrijwilligers van Stichting Nationale Dierenzorg worden gedaan. Alles bij elkaar een prachtige samenwerking in het voordeel van de katten en bewoners van Wassenaar.

Waarom is chippen zo belangrijk? Jaarlijks rijdt de dierenambulance vele ritten in de gemeente voor gevonden en/of zwervende katten. Als katten gechipt zijn én goed geregistreerd dan kan de kat met 1 telefoontje naar huis terug. Niet gechipte katten worden in quarantaine bij NDZ geplaatst, medisch onderzocht, onderzoek i.v.m. schimmels, eventueel behandelt en gevaccineerd, terwijl ondertussen naar de eigenaar wordt gezocht. Wordt die niet binnen 14 dagen gevonden dan verhuist de kat naar het asiel en wordt er een nieuw huisje gezocht.Inwoners van de gemeente Wassenaar betalen tijdens de chipactie dagen €10,00 euro i.p.v. €40,00.

De chipactie vindt plaats op het terrein van Stichting Nationale Dierenzorg en Dependance Zijdeweg (56) van Dierenkliniek Stevenshof op woensdag 27 september en woensdag 11 oktober van 12.00-16.00 uur. Er is ruimte om in totaal 100 katten te laten chippen. Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/kattenchipactie

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter