Nieuws
Investeren in geluid- en beeldsysteem gemeenteraad

De gemeente zal moeten investeren in het geluid- en beeldsysteem van de gemeenteraad. Dat is ook lonend aangezien de bouw van een nieuwe vergaderzaal en een verhuizing daar naar toe nog geruime tijd vergt. Dat is de conclusie naar aanleiding van nieuwe technische problemen met het systeem waardoor ook belangstellenden van buiten de vergaderingen via internet kunnen volgen.

De problemen bestaan al jaren. Eind 2022 deed het bureau Epos er onderzoek naar. Met het rapport dat werd opgeleverd deed de gemeenteraad echter niets. Er werden geen ‘vervolgacties’ ondernomen. Op basis van de problemen dit voorjaar werd overleg gestart met de afdeling ict. Inmiddels is er een tweede netwerkkabel aangelegd. Een verdere ‘update’ vond deze zomer plaats.

Inmiddels is besloten de functie ‘online vragen stellen’ bij zogenoemde beeldvormende vergaderingen uit het systeem te halen. Er werd vrijwel geen gebruik van gemaakt. Overigens wordt bezien of beeldvormende vergaderingen ook elders, op locatie, gehouden kunnen worden. Daarbij zou afgezien kunnen worden van een live-uitzending via internet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter