Nieuws
VVD valt over participatieverordening

VVD-gemeenteraadslid Laurens van der Linden wil van verantwoordelijk wethouder Marcel Belt weten hoe de participatieverordening die hij eerder dit jaar het licht deed zien, tot stand is gekomen. De liberaal ziet daarin een grote, zo niet te grote invloed van de Burgerkrachtcentrale en het Platform lokale democratie. Dat blijkt uit een groot aantal vragen van het raadslid aan de D66-wethouder.

Belt organiseerde onder meer drie participatieavonden voordat de verordening er kwam. Van der Linden: ‘Wie zijn voor deze avonden uitgenodigd? Wie hebben aan de avonden deelgenomen? Op welke wijze zijn betrokkenen/genodigden bij deze avonden geselecteerd? Hoeveel inwoners, niet zijnde betrokken of actief bij de Burgerkrachtcentrale of het Platform Lokale Democratie waren er aanwezig? Zijn er ook andere georganiseerde bewonersorganisaties (zoals wijkverenigingen) actief uitgenodigd? Op welke wijze is er rekening gehouden diversiteit is samenstelling van de groep?

Het raadslid noemt de betrokkenheid van de Burgerkrachtcentrale en Platform Lokale Democratie tijdens de avonden ,,aanzienlijk en dat viel op.’’ ‘Hoe ziet het college van B&W de rol van de beide organisaties? Kan het college inzicht geven wie of wat de deze organisaties in z’n algemeenheid vertegenwoordigen?‘

‘Wat was de rol van de Burgerkrachtcentrale en Platform Lokale Democratie bij de participatieavonden? Wat was hun rol bij de planning van de avonden? Welke specifieke rol of verantwoordelijkheid hadden de organisaties met betrekking tot de ontwikkeling van de participatieverordening? Wat maakte de hen de meest betrokken partij voor dit proces? Zijn er gedeelde belangen of expertise die hen geschikt maakten voor deze rol? Wat waren de afwegingen hiervoor en op welke wijze is dit beoordeeld? Op welke wijze is ieders inbreng zowel op als buiten de avonden gewogen bij de uiteindelijke totstandkoming van de concept verordening?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter