Nieuws
Nieuw seizoen Sintvoorieder1 van start

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in 2023 voor het 14e jaar in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die opgroeien in moeilijke omstandigheden, een Sinterklaascadeaupakket te geven. Zaterdag 2 september om 12.00 uur opent wethouder Jeffrey Keus het Sinterklaasseizoen in het pakhuis van Sintvoorieder1 in Voorburg.

De decembermaand lijkt nog ver weg, maar in het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Appelgaarde 2-4 in Voorburg wordt met een groot team van vrijwilligers al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. De verwachting is dat nog meer gezinnen dit jaar een beroep moeten doen op de stichting voor een Sinterklaascadeaupakket.

Sinterklaas komt helaas niet bij iedereen langs. Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas langskomt met een cadeautje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Vanaf 2 september zal Sintvoorieder1 ook mensen en organisaties weer actief oproepen om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus.

In de afgelopen jaren heeft de stichting elk jaar meer aanvragen voor pakketten: 22.500 kinderen kregen in 2022 een cadeaupakket. Dit jaar zullen 30.000 pakketten geleverd worden.

Om het ook dit jaar voor elkaar te krijgen dat ieder kind een Sinterklaascadeaupakket ontvangt, kan de stichting hulp goed gebruiken. Acties van scholen, instellingen of bedrijven om nieuw en/of als nieuw speelgoed, snoepgoed en kinderboeken in te zamelen, particuliere acties met vrienden, buren en verenigingen maar ook het meehelpen als allround pakhuismedewerker. Inpakkers, aanpakkers, sjouwers en sorteerders, de handen gaan flink uit de mouwen op zo’n pakhuis-dag of -avond. Je kunt hiermee echt verschil maken. Kortom; er zijn talloze manieren om Sintvoorieder1 te helpen. Kijk voor meer informatie op www.sintvoorieder1.nl  Check de Facebookpagina en Instagram of stuur een e-mail naar info@sintvoorieder1.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter