Activiteiten
Voordracht Cultuurprijs bekend

Vrijdagavond 22 september  reikt wethouder Marcel Belt de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg uit. Het gaat om drie prijzen: de Cultuurprijs, de Aanmoedigingsprijs en de Publieksprijs. De genomineerden zijn bekend en aan de vakjury en publieksjury nu de taak om tot een keuze te komen.

Na de beeldende kunst en de podiumkunst staat dit jaar ’De Kunst van het Schrijven’ bij de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg centraal. Het schrijftalent in de gemeente (verhalen, gedichten, columns, essays, romans) wordt met deze Cultuurprijs uitgelicht. Via de media is er een oproep gedaan om kandidaten voor te dragen.

De genomineerden zijn Nienke Berends (young adult), Anne Marie Boorsma (kunstcolumns in Het Krantje), Redactie Historische Vereniging Voorburg (boeken Voorburgse geschiedenis) , Ursula Jager (kinderboek), Diana Jonkman (ook bekend als Sneakerpoet, gedichten), Marianne Kleihorst (manuscript), Kees van der Leer (geschiedenis Leidschendam-Voorburg), Gitta Pardoel (prentenboek met gedichten), Sara Penailillo (kinderboek), Ali Rashid (gedichten), Angelique Schipper (kinderboeken), Kees Versteegh (boek: ’Schaduwleiders’) en Jolanda Zuydgeest (kinderboeken en romans).

De winnaars van de Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs worden bepaald door de Vakjury. Deze bestaat uit Wende van der Heide (Bibliotheek aan de Vliet), Peter van der Ploeg (boekrecensent Vlietnieuws), Dionne Dinkhuijsen (directeur-bestuurder Bibliotheek aan den IJssel) en Jorris Hoste, Polderdichter van de Krimpenerwaard. De winnaar van de Publieksprijs wordt bepaald door een vijfkoppige Publieksjury. De voorzitter daarvan is Jochem Streefkerk (fractievoorzitter PvdA). 

De feestelijke uitreiking vindt tijdens het Huygens Festival 2023 plaats voorafgaand aan de voorstelling ’Dromen met open ogen’ met muziek van het Alkyona Quartet en dans van De Dutch Don’t Dance Division. Kaarten verkrijgbaar via huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter