Activiteiten
Gratis een jaar basketballen

Anderhalf jaar geleden begonnen ze er mee: Jerry, Ozon en Freddie. Gratis basketballen voor jongeren uit de Voorburgse wijk Bovenveen. Eerst op het Jan Mulderplein, later ook in de gymzaal van basisschool de Driemaster aan de Spinozalaan.

,,We hebben al drie een achtergrond in het basketbal’’, vertelt Jerry. ,,Cobra’s, Team ten Dreamers, Lokomotief, Jumpers. Bekende, beroemde namen.’’ Inmiddels zijn de drie vrienden tussen de 35 en 40 en willen zij hun kennis en kunde aan de jeugd door geven.

De Driemaster heeft recent het contract opgezegd. Het drietal heeft echter bij het Dalton in Voorburg een nieuwe locatie gevonden. ,,Een veel grotere zaal waar we ook veel meer kunnen doen. Zo is ook de idee ontstaan er andere jongeren bij te betrekken. Uit andere delen van Voorburg, en Leidschendam’’, vervolgt Jerry.

Elke woensdag kunnen jongeren tussen 10 en 15 jaar (,,iets jonger en iets ouder mag ook nog wel’’) in het Dalton terecht. En wel tussen 17.00 en 19.00 uur. De lessen kosten niets. ,,We hebben met z’n drieën de huur voor een jaar gelapt’’, meldt Jerry.

Liefdewerk oud papier dus. Jerry: ,,Wij willen de jongeren iets bieden. Ze behoeden voor de gevaren van de straat. Ze bijsturen. Wij hebben alle drie ons verhaal. Wij kennen de jongeren. We zijn als het ware sociale werkers.’’

,,Kijk, in Bovenveen is door de gemeente en Sport&Welzijn een buurtsportcoordinator aangesteld. Maar die zie je niet. Af en toe wordt er iets georganiseerd. Maar niets regelmatigs. Er is geen stabiliteit. Dat willen we de jongeren bieden. En door er ook jongeren uit andere wijken bij te halen de sociale cohesie bevorderen. Ze netwerken laten ontwikkelen waar ze hopelijk later iets aan hebben.’’

Elke woensdag is er vrije inloop. In de Driemaster was de groep tussen 10 en 20 jongeren; in het Dalton wordt op meer gegokt. Voor nader informatie is Jerry bereikbaar via Jerry_Luyten@hotmail.com en/of 06 – 1844 1299.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter