Nieuws
Terrasregels Stationsplein Voorburg

B&W hebben, zoals eerder aangekondigd, nieuwe terrasregels voor het Stationsplein in Voorburg afgekondigd. Ze gelden tijdelijk tot 1 november 2024.

Van het plein mag maximaal 1050 vierkante meter ingericht worden als terras, waarbij één terras niet groter mag zijn dan 450 vierkante meter. Er is ook een verdeling gemaakt: maximaal 300 vierkante meter terras rond het tramhuisje en maximaal 750 vierkante meter aan de zijde van het groen.

De terrassen moeten een duidelijk onderdeel van het plein vormen. Daarom is het niet toegestaan om terrassen te realiseren op de randen van het plein. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van harde afschermingen. Bij voorkeur is er geen terrasafscherming: de tafel en stoeltjes staan in de ruimte op het plein. Het fietspad blijft vrij van terrassen.

Het terras moet worden weggehaald door de horecaondernemer(s) als er evenementen plaatsvinden op het Stationsplein, tenzij vooraf is afgesproken tussen evenementorganisator en horecaondernemer(s) dat dit niet nodig is. Bouwwerken mogen ook niet vast aan de grond worden gemaakt.

Aan de tijdelijke vergunning kan in de toekomst geen rechten ontleend worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter