Nieuws
Langere treinen en ‘druktepoppetjes’
In september gaat traditiegetrouw het forensenseizoen weer van start; reizigers zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS neemt maatregelen om de hinder van drukte te beperken. Vanaf 4 september zet NS op vrijwel alle trajecten langere treinen in. Op Leiden Centraal gaan real-life ‘druktepoppetjes’ op dinsdagen reizigers helpen om de drukte te vermijden.

Na corona is reisgedrag van treinreizigers blijvend veranderd. Doordeweeks reizen structureel minder forenzen met de trein. De dinsdagen en donderdagen zijn daarentegen – zeker in de spits – druk. Op vrijdag is het nu nog rustiger in de trein dan in het verleden, terwijl de reizigersaantallen in de weekenden weer op het oude niveau zijn. Kon NS voor corona het aantal reizigers en het reisgedrag goed voorspellen, nu is dat lastiger. Het kan daarom voorkomen dat de langere treinen in september toch druk zijn.

NS raadt reizigers aan om vooraf in de NS-app naar de ‘druktepoppetjes’ te kijken. Die geven met een groene, oranje of rode kleur aan of het een rustige trein is of juist niet. Het helpt reizigers een om een rustige trein te kiezen en de drukte te vermijden. Thijs van Daalen: ,,Reizigers die iets eerder of later kunnen, hebben een rustigere trein. Leiden Centraal behoort tot de drukste knooppunten van Nederland. Daar zien we op dat de trein richting Rotterdam van 08:55 uur erg druk is, terwijl er tien minuten later nog volop plek is.” Met de real-life ‘druktepoppetjes’ worden reizigers gewezen op rustigere alternatieven. ,,Het helpt ook om de Meldingen aan te zetten in de NS-app. Dan krijg je vooraf van NS bericht of je trein druk of vertraagd is.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter