Nieuws
Subsidieregeling lokale energie-initiatieven

Vanaf vandaag kunnen lokale initiatieven profiteren van de nieuwe subsidieregeling ‘Lokale initiatieven energietransitie Zuid-Holland 2023’. Deze regeling ondersteunt lokale projecten in de overgang naar duurzame energie.

Met de regeling is het mogelijk meer lokale energie-initiatieven te realiseren, zodat duurzame energie toegankelijk wordt voor een breed publiek. Initiatieven kunnen zich richten op verschillende doelen, zoals duurzame energie opwekken via kleinschalige zonnedaken, lokale warmte-initiatieven opzetten, besparingsprojecten starten of lokale energiesystemen realiseren. Elk van deze initiatieven draagt op zijn eigen manier bij aan de ambitie om duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken. De provincie vindt het belangrijk dat deze initiatieven aandacht besteden aan mensen en groepen betrekken die momenteel nog afstand voelen tot de energietransitie.

Heeft u een lokaal energie-initiatief en wilt u bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland? Vanaf hedenochtend 9.00 uur tot en met eind van dit jaar kun je een aanvraag indienen voor de subsidieregeling ‘Lokale initiatieven in de energietransitie 2023’. Er is €250.000 beschikbaar, waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter