Nieuws
Zorg voor vrouwen met overgangsklachten
Wie overgangsklachten heeft, kan voortaan een afspraak maken met een overgangsconsulent die nauw samenwerkt met de HMC-ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo, Westeinde. Hiervoor is geen verwijzing nodig van de huisarts of gynaecoloog. De overgangsconsulent is expert op het gebied van overgangsklachten en overlegt als het nodig is met gynaecologen en de huisarts.

Monique Boon is verpleegkundig overgangsconsulent. Ze heeft een eigen praktijk en is daarnaast al jaren werkzaam op de polikliniek gynaecologie in HMC. Monique: ,,Ik heb een aanvullende HBO-opleiding Overgang afgerond en ben aangesloten bij de onafhankelijke Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC).”

,,Elke vrouw krijgt met de overgang te maken, het is een natuurlijk proces. Toch ervaart een grote groep vrouwen zulke klachten dat ze niet meer goed kunnen functioneren. Deze vrouwen kunnen nu veel sneller geholpen worden, omdat ze direct met mij een afspraak kunnen maken. De wachttijd van een gynaecoloog is vaak langer.”

,,In het eerste gesprek bespreek ik de klachten en geef ik alle informatie over de overgang en de behandelopties. Na dit gesprek kan het zijn dat vrouwen verder worden behandeld door de huisarts met medicijnen, zoals hormonen. Ik kan altijd met de gynaecologen van HMC overleggen of een afspraak maken. Als er andere medische aandoeningen zijn, bijvoorbeeld borstkanker, epilepsie of migraine verwijs ik altijd door naar de gynaecoloog.”

Meer informatie over haar werkwijze en het plannen van een afspraak staat op de website Meer Balans

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter